Rød grapefrugtfromage


En lækker grapefrugtfromage der simpelthen smager helt fantastisk og så er det en dejlig let dessert, en tvist af den klassiske citronfromage, som helt sikkert også kan nydes året rundt.

Ca. 45 min. bagning + 3 timer køleskab

4-6 personer (Flere hvis du laver portions anretning)

Ingredienser:

4 pasteuriserede æggeblommer

4 pasteuriserede æggehvider

125g sukker

4 blade husblas

1 grapefrugt

2.5 dl. Piskefløde
Pynt:

Evn. En skive rød grapefrugt eller flødeskum

Andet:

Det kommer helt an på hvad du gerne vil.

2 silikoneform

1 skål

Portionsglas

Fremgangsmåde:

  1. Først finder du en skål og fylder den med koldt vand. Heri lægger du dine 4 husblas lade. Jeg plejer at putte dem i skiftevis på krys over hinanden, så de ikke klæber sammen i en klump.
  2. Hæld Æggeblommer og sukker i en skål og det piskes helt stift (Så du får en lægger æggesnaps). Når du syntes det er stift, så pisker du ligeså lang tid igen. Det skal føles helt tungt at piske.
  3. Hæld fløden i en skål og pisk det let men ikke for let, det skal være lige på grænsen til at det begynder at blive groft. Bland det sammen med æggesnapsen, ikke for hård med en let hånd.
  4. Pres saften fra grapefrugten ned i skålen, det gør ingenting hvis der kommer trevler med af frugtkødet, jeg syntes det ser flot ud i den færdige fromage. Du kan eventuelt gemme en skive grapefrugt til at pynte med senere.
  5. Du sætter nu skålen over vandbad. Vrid husblassen blad for blad og put dem over i grapefrugtsaften.
  6. Når husblassen er smeltet og væsken må ikke være mere end lillefingervarm, tages skålen af vandbadet.
  7. Nu hælder du grapefrugtsaften med de smeltede husblasblade i æggesnapsen og røre det sammen, så du ikke ser noget flydende grapefrugtsaften i siderne eller i bunden af skålen.
  8. Hæld æggehviderne i en skål og pisk det godt stift. Det skal være sådan at det ligner klumper når du pisker.
  9. Bland nu de stiftpiskede æggehvider sammen med æggesnaps blandingen. Her skal du ikke røre men vande de to masser sammen. Husk vi har jo lige brugt en masse energi på at få luft ind i hviderne og dem skal vi jo gerne beholde, så du må have tålmodighed når du vender masserne sammen.

Massen er nu klar til at komme i portionsglas, en skål eller hvis du har en silikoneform. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Sæt det i køleskabet i 3 timer og det skulle være klar til at servere.

Hvis du bruger silikoneforme kommer det normalt nemt ud igen, men ellers man kan sagtens koge lidt vand, hælde det i en skål og dyppe bunden af formen heri ganske kort. Man kan dog komme ud for, at noget af mønsteret forvinder.

Tip! Man kan sagtens lave fromagen dage i forvejen og fryse det ned i formen. Det mister ikke på nogen måde sin kvalitet. Tage det ud om morgenen og sætte det i køleskabet.

Tip! Har brugt en form og har svært ved at få den ud, kan du med fordel dyppe forme kanske kort i varmt vand.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *