Pebermynteis


Is lavet med ismaskine.

Har du ikke en ismaskine, kan du sagtens benytte opskriften alligevel.

Du skal blot hver 15-20 min tage isen ud af fryseren og røre det godt igennem, så der ikke kommer krystaller.

Jeg har prøvet mange forskellige opskrifter af og der er helt sikkert nogle der er nemmere og hurtigere end denne her, men jeg synes nu at det jeg er kommet frem til her, er det som giver mig den bløde og cremet konsistens som jeg godt kan li ved en is.

Ca. 1 time 50 min. inkl. frysning

1 liter

 

Ingredienser:

4 Pasteuriserede æggeblommer

1.5 dl sukker

3 dl fløde

2 dl Mælk

100 g chokolade

Pebermynte Essens (Antal af dråber afhænger meget af hvor koncentreret essensen er)

Grøn Frugtfarve

 

 

Andet:

Ismaskine

Bagepapir / Præningsmåtte

 

Bagetid:

Ca. 1 time i ismaskine

 

Fremgangsmåde:

Mintchokolade:

 1. Smelt chokoladen over et vandbad (en gryde med vand i bunden og en skål) Kom derefter 1 dråbe olie i eller 35 dråber essens. (Der er virkelig stor forskel på hvor mange dråber der skal i) Du må smage/prøve dig frem.
 2. Når du er tilfreds med smagen man du smøre chokoladen ud på et stykke bagepapir eller en præningsmåtte (Jeg bruger tit det sidste, så får jeg nogle flotte stykker chokolade jeg kan pyntemed ex. til en portionsanretning) OBS: Det skal ikke være et for tyndt lag, så vil du få svært ved at få store flotte stykker til pynt.
 3. Alternativ kan du lade chokoladen ligge på bagepapiret i ca. 1 cm tykkelse og hakke den i grove stykker. Du vælger selv det udtryk din is skal have 🙂

Is:

 1. Mælk og fløde hældes i en stor gryde og bringes langsomt i kog under omrøring, lad det koge i 15-30 sec. Tag gryden af varmen og lad det stå mens du laver æggesnapsen.
 2. Pisk æggeblommer og sukker hvid og cremet over et vandbad.
 3. Når æggesnapsen er klar, hælder du langsomt den varme mælk/fløde blanding i mens du stadig pisker.
 4. Kom nu blandingen tilbage i gryden og varm den forsigtig op til det begynder at koge under stadig omrøring. OBS. Med det samme det tyder på kogning tages gryden af varmen.
 5. Hæld massen tilbage i skålen og pisk lidt af varmen ud.
 6. Nu er det tid til at smage isen til med dråber 🙂 Jeg brugte 30 dråber essens og 5 dråber grøn frugtfarve (Svag lysegrøn)
 7. Lad massen køle lidt af før du hælder den på ismaskine (ca. 15 min)
 8. Blandingen kommes nu i ismaskinen (den sættes til at køre i 1 time) – Da blandingen er lunken, tager det lidt længere tid for den at blive frossen.
 9. Når isen er færdig putter du den i en lufttæt beholder blander dine grovhakkede chokoladestykker i og direkte i fryseren.

Ja, du læste rigtig – direkte i fryseren – Isen har bedst ved at komme i fryseren et par timer før den bruges. Alternativ skal den serveres med det samme.

Husk! – En af fordelene ved at stå i køkkenet er jo smagsprøverne 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *