Chokolademarengs


De kan spises som de er eller de kan knuses og bruges i en isdessert. Selvom de kan gemmes rigtig længe, så bliver det næppe tilfældet med disse sprøde marengs med chokolade, som er den ultimative godte til alle der har en sød tand.  De kan laves i mange forskellige varianter, find inspiration til flere opskrifter her.

Ca. 1 time 30 min inkl. Bagning

Ca. 12 stk. (Hvis du bruger en sprøjtepose og laver små marengs, vil der ca. blive 30 stk.)

Ingredienser:

4 æggehvider

200g sukker

½ tsk. Eddike eller hvidvinseddike (Det gør at marengs toppene bliver sprøde)

50g mørk chokolade

Pynt:

150g mørk chokolade

Andet:

Bageplade

Bagepapir

Bagetid:

Forvarmet varmluftsovn på 100 grader i ca. 60 min

Fremgangsmåde:

Vigtig! Når man pisker marengs, så er det er vigtigt, at skål og piskearme eller piskeris er helt rene, og at æggehviderne er uden rester af æggeblomme. Fedtstof/olie eller æggeblommerester forhindrer æggehviderne i at optage luft og derved danne den luftige masse, som kendetegner marengs. Sørg også for at æggehviderne har stuetemperatur, det er med til at gøre massen godt stiv.

Pisk æggehviderne stive i en skål og her kan der ikke piske for meget. Pisk derefter sukkeret i lidt efter lidt, igen kan der ikke piskes for meget. Marengsen skal være helt stiv, den skal ikke selv kunne flyde sammen. Tilsæt ½ tsk. eddike og pisk igen.

Chokoladen smeltes over vandbad og vendes hurtigt i marengsen, uden at den bliver rørt helt ud. Chokoladen størkner mens du rør og derved opstår der må chokolade stykker eller striber i din marengs.

Læg et stykke bagepapir på en bageplade og med 2 skeer, fordeler du marengsmassen på pladen, eller sprøjte dem ud med en sprøjtepose og stjernetylle. Hvis du vælger at sprøjte marengsen ud, kan du lave dem mindre og du får derved mange flere.

Bag marengsen i ovnen ved 100 grader i ca. 60 minutter, til bunden begynder at slippe bagepapiret. Lad den afkøle i den slukkede ovn med lågen på klem.

Tip! Dyp de afkølede marengs i smeltet chokolade. Mens du venter på at dine marengs afkøler, kan du smelte den chokolade som skal bruge til at dyppe bundende i. (Gentag processen med at smelte chokoladen over vandbad)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *