Lakridsis m/ flydende lakrids


Is lavet med ismaskine.

Har du ikke en ismaskine, kan du sagtens benytte opskriften alligevel.

Du skal blot hver 15-20 min tage isen ud af fryseren og røre det godt igennem, så der ikke kommer krystaller.

Jeg har prøvet mange forskellige opskrifter af og der er helt sikkert nogle der er nemmere og hurtigere end denne her, men jeg synes nu at det jeg er kommet frem til her, er det som giver mig den bløde og cremet konsistens som jeg godt kan li ved en is.

Ca. 1 time 50 min. inkl. frysning

1 liter

 

Ingredienser:

4 Pasteuriserede æggeblommer

1.5 dl sukker

3 dl fløde

2 dl Mælk

 

Lakrids karamel:

85 g Sukker

40 g Glukosesirup

Lakrids essens

Sort Frugtfarve

 

Andet:

Ismaskine

 

Bagetid:

Ca. 1 time i ismaskine

 

Fremgangsmåde:

Karamel:

 1. Kom sukker og glukosesirup i en gryde og smelt det ved svag varme. Rør jævnligt i massen, specielt til sidst hvor det kan gå rigtig hurtig.
 2. Når massen er lysebrun og stadig tyndtflydende er den færdig. Hæld den over i en skål og lad den afkøle, så den er klar til brug. TIP

Is:

 1. Mælk og fløde hældes i en stor gryde og bringes langsomt i kog under omrøring, lad det koge i 15-30 sec. Tag gryden af varmen og lad det stå mens du laver æggesnapsen.
 2. Pisk æggeblommer og sukker hvid og cremet over et vandbad.
 3. Når æggesnapsen er klar, hælder du langsomt den varme mælk/fløde blanding i mens du stadig pisker.
 4. Kom nu blandingen tilbage i gryden og varm den forsigtig op til det begynder at koge under stadig omrøring. OBS. Med det samme det tyder på kogning tages gryden af varmen.
 5. Hæld massen tilbage i skålen og pisk lidt af varmen ud.
 6. Nu er det tid til at smage isen til med dråber 🙂 Jeg brugte 30 dråber essens (Husk at smag dig frem, da der er stor forskel på hvor koncentreret essensen /olien er)
 7. Lad massen køle lidt af før du hælder den på ismaskine (ca. 15 min)
 8. Blandingen kommes nu i ismaskinen (den sættes til at køre i 1 time) – Da blandingen er lunken, tager det lidt længere tid for den at blive frossen.
 9. Mens du venter på isen, skal vi have farvet og smagt vores karamel til. Jeg brugte 15 dråber sort farve og 30 dråber essens.
 10. Når isen er færdig putter du den i en lufttæt beholder og blander karamellen i lag på lag. Derefter direkte i fryseren.

Ja, du læste rigtig – direkte i fryseren – Isen har bedst ved at komme i fryseren et par timer før den bruges. Alternativ skal den serveres med det samme.

Husk! – En af fordelene ved at stå i køkkenet er jo smagsprøverne 🙂

 

Tip! Hvad skal jeg gøre, nu er min flydende karamel kold og den er blevet helt stiv, grynet og hård!!! Been there done that 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *